Fantástico borcsaládunk borai csak a kiemelkedő évjáratban készülnek válogatott alapanyagból. Általában 3 éves korukra válnak fogyasztásra éretté.
Fantástico Chardonnay 2007
Palackár
12 000 Ft
Kartonár (6 darab)
9 600 Ft
Sommelier
Tömör, szépen kiegyensúlyozott bor, aranyló színnel, vastag testtel. Ízben a túlérett szőlő aromái keverednek a Chardonnay dinnyés-banános jegyeivel, kellemes fás árnyalattal kísérve. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-14 C°
Chef
Ajánljuk ízletes sertés-szűz mellé csakúgy, mint fácán ételek kísérőjeként. Kiválóan illik ezen felül még tengeri rákhoz, tintahalhoz és minden fehér tengeri halhoz.
Technikai Adatok
Fajta: Chardonnay 100%
Szüret ideje: 2007 szeptember
Savtartalom: 7,3 g/lt.
Cukortartalom: 8,1 g/lt.
Cefre / Mustkezelés: krio-maceráció, ülepítés.
Alkoholtartalom: 14% vol
Erjedés: irányított, 17 C°-on.
Erjedés után: finom seprőn érlelés
Barrique érlelés: 4 hónap
Palackozás dátuma: 2008 augusztus
Volume: 655
Fantástico Pinot Noir 2007
Palackár
3 960 Ft
Kartonár (6 darab)
3 168 Ft
Sommelier
Intenzív, elegáns illat a fajtára jellemző nüánszokkal. Szájban jó arányok, finom savak, jó tartás. Szépen egyensúlyban vannak a gyümölcsök, a cserzőanyag és a test a fahordóval, hosszú, alapvetően gyümölcsös karakterrel. Leginkább talán a meggyes aromajegyek jellemzik.
Chef
Képzeljük al ezt a szép Pinot Noir bort egy enyhén fűszerezett, grillen elkészített báránybordához. De hasonlóan csodás élményt nyújthat egy szarvasgombaolajjal könnyedén fűszerezett rózsaszínre sütött kacsamellel is. Próbálja ki!
Technikai Adatok
Fajta: Pinot Noir 100%
Szüret ideje: 2007 Szeptember
Savtartalom: 5,3 g/lt.
Cukortartalom: 1,5 g/lt.
Cukormentes extrakt: 27 g/lt.
Alkoholtartalom: 14%
Erjedés: 2 hét héjón áztatás 25 C°, 3 nap hideg maceráció.
Erjedés után: Almasavbontás, finomseprőn érlelés.
Barrique érlelés: 1 év.
Palackozás dátuma: 2009 Április
Volume: 3500
Fantástico Pinot Noir 2009
Palackár
4 950 Ft
Kartonár (6 darab)
3 960 Ft
Sommelier
Rubin szín narancsos széllel. Orrban gyümölcsös, földes jegyek. Áfonya és meggy. Kóstolva a gyümölcsök mellett illatos gomba és cédrus. Szépen integrált fa, harmonikus savak. Utóíze hosszú, gyümölcsös.
Chef
Remekül passzol vadhúsokhoz, kacsához, bárányhoz. Próbálja ki áfonyás kacsasülttel, melyhez mangós édesburgonyát szervírozhatunk.
Technikai adatok
Fajta: Pinot Noir 100%
Szüret ideje: 2009 Szeptember 24.
Savtartalom: 5,1 g/lt.
Cukortartalom: 0,5 g/lt.
Alkoholtartalom: 14%
Feldolgozás: 4 nap hideg áztatás, száraz jéggel.
Erjesztés: nyílt csömöszölés és körfejtés 14 napon át 20-28C°-on
Erjedés után: Almasavbontás, 100%, battonage fahordóban
Barrique érlelés: 1 év.
Palackozás dátuma: 2010 November
Volume: 2556
Fantástico Malbec Assemblage 2007
Palackár
3 350 Ft
Kartonár (6 darab)
2 680 Ft
Sommelier
Argentína lelke jelenik meg ebben a borban. A bor eredetiségével és vitalitásával hívja fel magára a figyelmet. A Malbec a Cabernet Sauvignon és a Merlot fajták legszebb tulajdonságait hordozza magában. Intenzív, mély ibolyaszín jellemzi. Izében a komoly, édes tanninok mellett felfedezhető a vanília, a bors, a száraz füge, a szilvalekvár és a fekete ribizli. Először egy erős fűszerességet majd csokoládés lecsengést figyelhetünk meg.
Chef
Fogyasztása minimun 30 perc dekantálást köventően, 18 – 20 C° -os fogyasztási hőmérsékleten javasolt. Kiválóan házasítható fűszeres vadételekhez vagy nehezebb steakekhez. De boldogan fogyasztható hidegebb napokon a kandalló mellet, konyvet olvasgatva.
Technikai adatok
Fajta: Malbec 65%, Cabernet Sauvignon 25%, Merlot 10%
Borvidék: Alto Agrelo, Lujan de Cuyo – Mendoza, Argentína
Szüret ideje: 2007 Március
Savtartalom: 5,7 g/lt.
Cukortartalom: 2 g/lt.
Cukormentes extrakt: 31,2 g/lt.
Alkoholtartalom: 13,5%
Erjedés: 20 nap maceráció Irányított malolaktikus erjesztés, barriqueban befejezve.
Erjedés után: Hideg kezelés nélküli, szűretlen bor.
Barrique érlelés: 18 hónap, másodtöltésű hordókban.
Palackozás dátuma: 2009 Február
Volume: 8900
Fantástico Irsai Brandy
Palackár
4 950 Ft
Kartonár (6 darab)
3 960 Ft
Sommelier
Lenyűgöző, de nem tolakodó illat, melyben szép, friss, muskotályos és fűszeres jegyek jelennek meg, mint például szegfűszeg. Elegáns, kerek fűszeresség jellemzi az ízképet, mely nyelés után egy csodálatos hosszúsággal záródik.
Chef
Aperitifként kiválóan bevethető. Mivel ismert a nemes párlatok emésztést segítő hatása, így tudjuk ajánlani ezt az Irsai Borpárlatot akár egy étkezés fogásai között, vagy az étkezés zárásaként. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 Celsius-fok.
Technikai adatok
Fajta: 100% Irsai Olivér
Szüret ideje: 2008 szeptember
Különleges technológia: crio-maceráció, inert gáz , kazein mentes borkezelő anyagok
Lepárlás: 82% fokos alkohol szintre 2 hónap pihentetés acéltartályban végső alkohol szint beállítása 40% fokra
Fahordós érlelés: -
Palackozás dátuma: 2008 december
Készült: 2600 palack