A Virtuoso borcsalád tagjai tölgyfa hordós érlelést kapnak. Testesebb, komplexebb borok. Jellemzően 1,5-2 éves korukban kerülnek a fogyasztók elé.

Virtuoso-Terroir-2010

Terroir 2010

Virtuoso-Sauvignon-Blanc-2010

Sauvignon Blanc 2009

Virtuoso-Chardonnay-2010

Chardonnay 2010

Virtuoso-PN-Oreghegy-2009

Pinot Noir Öreghegy 2009

HVP-Virtuoso-Terroir-2010

Virtuoso Terroir 2010

Palackár

2 950 Ft

Kartonár (6 darab)

2 360 Ft

Sommelier

Öreghegyi Chardonnay, Szürkebarát, Királyleányka és Zenit szőlők házasításával született. Mezei virágok, barack és briós jellemzi. Intenzív és komplex korty. Hosszú lecsengés, markáns savkép, szépen díszít a fa.

Chef

Akár szárnyasokhoz, akár fehér húsú tengeri halakhoz jól megy. Komplexitása és eleganciája miatt érdemes a finom ízharmóniákat keresni.

Technikai adatok

Fajta: Chardonnay 30%, Szürkebarát 30%, Királyleányka 30%, Zenit 10%.
Szüret dátuma: 2010 Október 11.
Savtartalom: 7,9 gr/lt
Cukortartalom: 0,4 gr/lt
Alkoholtartalom: 14,0% vol.
Technológiai adatok: Kazeinmentes kezelőanyagok, fahordós érlelés.
Erjedés: 16 – 20C°
Erjedés után: Sur lie fahordóban.
Barrique érlelés: 3 hónap.
Palackozás dátuma: 2011 Augusztus 16.
Volume: 819

Kategóriák: .
HVP-Virtuoso-Terroir-2011

Virtuoso Terroir 2011

Palackár

2 950 Ft

Kartonár (6 darab)

2 360 Ft

Sommelier

Öreghegyi Chardonnay, Szürkebarát, Királyleányka és Zenit szőlők házasításával született. A viszonylag késői szüretnek köszönhetően a mezei virágok mézbe fordulnak, sárgabarack és briós díszíti illatát. Kóstolva komplex. Hosszú lecsengés, érintésnyi fahatás.

Chef

Grillezett fehér húsú halakkal, szárnyas ételekkel ajánljuk fogyasztani

Technikai adatok

Fajta: Chardonnay 30%, Szürkebarát 30%, Királyleányka 30%, Zenit 10%.
Szüret dátuma: 2011 Szeptember 24.
Savtartalom: 6,4 gr/lt
Cukortartalom: 0,6 gr/lt
Alkoholtartalom: 12,5% vol.
Technológiai adatok: kazeinmentes kezelőanyagok, fahordós érlelés.
Erjedés: 16 – 20C°
Erjedés után: Sur lie fahordóban.
Barrique érlelés: 3 hónap.
Palackozás dátuma: 2012 Október 29.
Volume: 932

Kategóriák: .
 
HVP-Virtuoso-Sauvignon-2009

Virtuoso Sauvignon Blanc 2009

Palackár

2 950 Ft

Kartonár (6 darab)

2 360 Ft

Sommelier

Ez a Sauvignon Blanc Pázmándról és az dűlőről szüretelt szőlőkből készült. Illatában és izében is az egres fedezhető fel leginkább. Részben fahordóban, részben reduktív módon erjedt és érlelődött. Ennek köszönhetően szép savszerkezet mellet egyben olajos, testes is.

Chef

Próbálja ki grillezett tengergyümölcseivel, halakkal. Sült csirkemell körtés gorgonzola gnocchival és rukkola pestóval a Chéf ajánlata.

Technikai adatok

Fajta: Sauvignon Blanc 100%
Szüret dátuma: 2009. szeptember
Savtartalom: 7,0 g/lt.
Cukortartalom: 2,0 g/lt.
Alkoholtartalom: 13,5%
Technológiai adatok: kazeinmentes borkezelő anyagok használata.
Erjedés: irányított, 16 C°
Erjedés után: acéltartály, almasavbontás
Battonage: 8 hónap
Barrique érlelés: 1 hónap.
Palackozás dátuma: 2010. szeptember
Mennyiség: 639

Kategóriák: .
 
 
HVP-Virtuoso-Chardonnay-2010

Virtuoso Chardonnay 2010

Palackár

2 950 Ft

Kartonár (6 darab)

2 360 Ft

Sommelier

Intenzív szalmasárga szín. Illatban füstös, kókuszos jegyek a hordós érlelésnek köszönhetően. Mellette őszibarack és trópusi gyümölcsök. Zamatos, telt korty. Élénk, behízelgő savszerkezet. Utóízében a fa fűszerei köszönnek vissza.

Chef

Kóstolja meg sertésszűzzel zöldborsmártásban. Akár sertés ételekhez, akár sült halakhoz készíti, érdemes figyelni a pörkölési aromákra és trópusi ízjegyekre.

Technikai adatok

Fajta: Chardonnay 100%
Szüret dátuma: 2010 Szeptember 15.
Savtartalom: 5,4 gr/lt.
Cukortartalom: 0,4 gr/lt.
Alkoholtartalom: 13,0% vol.
Technológiai adatok: Reduktív feldolgozás, kazeinmentes kezelőanyagok
Erjedés: 16C°
Erjedés után: Almasavbontás, sur lie fahordóban
Barrique érlelés: 3 hónap
Palackozás dátuma: 2011 Augusztus 17.
Volume: 1232

Kategóriák: .
 
HVP-Virtuoso-Pinot-Noir-2009

Virtuoso Pinot Noir Öreghegy 2009

Palackár

2 950 Ft

Kartonár (6 darab)

2 360 Ft

Sommelier

Cseresznye piros szín, a sillernél mélyebb. Kellemes gyümölcsösség az illatban, elsősorban meggy. Kóstolva a gyümölcsök mellet cserzett bőr, kávé, dohány és a fahordós érlelés adta teltebb jegyek fedezhetőek fel. Strukturált, kakaóporos tanninok. Lecsengése közepesen hosszú, fűszeres.

Chef

Enyhén hűtve 15-16 C° -on fogyasztandó. Kacsamell és bárányborda mellé, illetve gazpachóval kiváló. Articsókás bresaola gorgonzolás rukkola salátával a Chéf ajánlata.

Technikai adatok

Fajta: Pinot Noir 100%
Szüret dátuma: 2009. szeptember
Savtartalom: 4,5 g/lt.
Cukortartalom: 0,0 g/lt.
Alkoholtartalom: 13,0%
Technológiai adatok: kazeinmentes borkezelő anyagok használata.
Erjedés: Irányított, 22-28 C°, kézi csömöszölés kádban.
Erjedés után: Fahordó, almasavbontás 100%
Battonage: 8 hónap
Barrique érlelés: 9 hónap
Palackozás dátuma: 2010. szeptember
Volume: 879

Kategóriák: .
 
HVP-Virtuoso-Pinot-Noir-2008

Virtuoso Pinot Village 2008

Palackár

2 360 Ft

Kartonár (6 darab)

1 888 Ft

Sommelier

Piros szín, szinte silleres. Kellemes gyümölcsösség, elsősorban meggy és eper. Mellette édesfűszeresség, és a fahordós érlelés adta teltebb jegyek fedezhetőek fel a borban.

Chef

Enyhén hűtve 15-16 C° -on fogyasztandó. Kacsamell és bárányborda mellé, illetve gazpachóval kiváló. Articsókás bresaola gorgonzolás rukkola salátával a Chéf ajánlata.

Technikai adatok

Fajta: Pinot Noir 100%
Szüret dátuma: 2008. szeptember
Savtartalom: 5,8 g/lt.
Cukortartalom: 1,5 g/lt.
Alkoholtartalom: 13,5% vol.
Technológiai adatok: hidegáztatás 0-5 C°, 4 nap, héjon erjesztés 10 nap.
Erjedés: irányított, 25-27 C° .
Erjedés után: Acéltartály, almasavbontás, battonage, 6 hónap.
Barrique érlelés: 10 hónap.
Palackozás dátuma: 2010. március
Volume: 2400

Kategóriák: .

« Haraszthy borcsalád

Fantástico borcsalád »