A Virtuoso borcsalád tagjai tölgyfa hordós érlelést kapnak. Testesebb, komplexebb borok. Jellemzően 1,5-2 éves korukban kerülnek a fogyasztók elé.
Virtuoso Terroir 2010
Palackár
2 950 Ft
Kartonár (6 darab)
2 360 Ft
Sommelier
Öreghegyi Chardonnay, Szürkebarát, Királyleányka és Zenit szőlők házasításával született. Mezei virágok, barack és briós jellemzi. Intenzív és komplex korty. Hosszú lecsengés, markáns savkép, szépen díszít a fa.
Chef
Akár szárnyasokhoz, akár fehér húsú tengeri halakhoz jól megy. Komplexitása és eleganciája miatt érdemes a finom ízharmóniákat keresni.
Technikai adatok
Fajta: Chardonnay 30%, Szürkebarát 30%, Királyleányka 30%, Zenit 10%.
Szüret dátuma: 2010 Október 11.
Savtartalom: 7,9 gr/lt
Cukortartalom: 0,4 gr/lt
Alkoholtartalom: 14,0% vol.
Technológiai adatok: Kazeinmentes kezelőanyagok, fahordós érlelés.
Erjedés: 16 – 20C°
Erjedés után: Sur lie fahordóban.
Barrique érlelés: 3 hónap.
Palackozás dátuma: 2011 Augusztus 16.
Volume: 819
Virtuoso Terroir 2011
Palackár
2 950 Ft
Kartonár (6 darab)
2 360 Ft
Sommelier
Öreghegyi Chardonnay, Szürkebarát, Királyleányka és Zenit szőlők házasításával született. A viszonylag késői szüretnek köszönhetően a mezei virágok mézbe fordulnak, sárgabarack és briós díszíti illatát. Kóstolva komplex. Hosszú lecsengés, érintésnyi fahatás.
Chef
Grillezett fehér húsú halakkal, szárnyas ételekkel ajánljuk fogyasztani
Technikai adatok
Fajta: Chardonnay 30%, Szürkebarát 30%, Királyleányka 30%, Zenit 10%.
Szüret dátuma: 2011 Szeptember 24.
Savtartalom: 6,4 gr/lt
Cukortartalom: 0,6 gr/lt
Alkoholtartalom: 12,5% vol.
Technológiai adatok: kazeinmentes kezelőanyagok, fahordós érlelés.
Erjedés: 16 – 20C°
Erjedés után: Sur lie fahordóban.
Barrique érlelés: 3 hónap.
Palackozás dátuma: 2012 Október 29.
Volume: 932
Virtuoso Sauvignon Blanc 2009
Palackár
2 950 Ft
Kartonár (6 darab)
2 360 Ft
Sommelier
Ez a Sauvignon Blanc Pázmándról és az dűlőről szüretelt szőlőkből készült. Illatában és izében is az egres fedezhető fel leginkább. Részben fahordóban, részben reduktív módon erjedt és érlelődött. Ennek köszönhetően szép savszerkezet mellet egyben olajos, testes is.
Chef
Próbálja ki grillezett tengergyümölcseivel, halakkal. Sült csirkemell körtés gorgonzola gnocchival és rukkola pestóval a Chéf ajánlata.
Technikai adatok
Fajta: Sauvignon Blanc 100%
Szüret dátuma: 2009. szeptember
Savtartalom: 7,0 g/lt.
Cukortartalom: 2,0 g/lt.
Alkoholtartalom: 13,5%
Technológiai adatok: kazeinmentes borkezelő anyagok használata.
Erjedés: irányított, 16 C°
Erjedés után: acéltartály, almasavbontás
Battonage: 8 hónap
Barrique érlelés: 1 hónap.
Palackozás dátuma: 2010. szeptember
Mennyiség: 639
Virtuoso Chardonnay 2010
Palackár
2 950 Ft
Kartonár (6 darab)
2 360 Ft
Sommelier
Intenzív szalmasárga szín. Illatban füstös, kókuszos jegyek a hordós érlelésnek köszönhetően. Mellette őszibarack és trópusi gyümölcsök. Zamatos, telt korty. Élénk, behízelgő savszerkezet. Utóízében a fa fűszerei köszönnek vissza.
Chef
Kóstolja meg sertésszűzzel zöldborsmártásban. Akár sertés ételekhez, akár sült halakhoz készíti, érdemes figyelni a pörkölési aromákra és trópusi ízjegyekre.
Technikai adatok
Fajta: Chardonnay 100%
Szüret dátuma: 2010 Szeptember 15.
Savtartalom: 5,4 gr/lt.
Cukortartalom: 0,4 gr/lt.
Alkoholtartalom: 13,0% vol.
Technológiai adatok: Reduktív feldolgozás, kazeinmentes kezelőanyagok
Erjedés: 16C°
Erjedés után: Almasavbontás, sur lie fahordóban
Barrique érlelés: 3 hónap
Palackozás dátuma: 2011 Augusztus 17.
Volume: 1232
Virtuoso Pinot Noir Öreghegy 2009
Palackár
2 950 Ft
Kartonár (6 darab)
2 360 Ft
Sommelier
Cseresznye piros szín, a sillernél mélyebb. Kellemes gyümölcsösség az illatban, elsősorban meggy. Kóstolva a gyümölcsök mellet cserzett bőr, kávé, dohány és a fahordós érlelés adta teltebb jegyek fedezhetőek fel. Strukturált, kakaóporos tanninok. Lecsengése közepesen hosszú, fűszeres.
Chef
Enyhén hűtve 15-16 C° -on fogyasztandó. Kacsamell és bárányborda mellé, illetve gazpachóval kiváló. Articsókás bresaola gorgonzolás rukkola salátával a Chéf ajánlata.
Technikai adatok
Fajta: Pinot Noir 100%
Szüret dátuma: 2009. szeptember
Savtartalom: 4,5 g/lt.
Cukortartalom: 0,0 g/lt.
Alkoholtartalom: 13,0%
Technológiai adatok: kazeinmentes borkezelő anyagok használata.
Erjedés: Irányított, 22-28 C°, kézi csömöszölés kádban.
Erjedés után: Fahordó, almasavbontás 100%
Battonage: 8 hónap
Barrique érlelés: 9 hónap
Palackozás dátuma: 2010. szeptember
Volume: 879
Virtuoso Pinot Village 2008
Palackár
2 360 Ft
Kartonár (6 darab)
1 888 Ft
Sommelier
Piros szín, szinte silleres. Kellemes gyümölcsösség, elsősorban meggy és eper. Mellette édesfűszeresség, és a fahordós érlelés adta teltebb jegyek fedezhetőek fel a borban.
Chef
Enyhén hűtve 15-16 C° -on fogyasztandó. Kacsamell és bárányborda mellé, illetve gazpachóval kiváló. Articsókás bresaola gorgonzolás rukkola salátával a Chéf ajánlata.
Technikai adatok
Fajta: Pinot Noir 100%
Szüret dátuma: 2008. szeptember
Savtartalom: 5,8 g/lt.
Cukortartalom: 1,5 g/lt.
Alkoholtartalom: 13,5% vol.
Technológiai adatok: hidegáztatás 0-5 C°, 4 nap, héjon erjesztés 10 nap.
Erjedés: irányított, 25-27 C° .
Erjedés után: Acéltartály, almasavbontás, battonage, 6 hónap.
Barrique érlelés: 10 hónap.
Palackozás dátuma: 2010. március
Volume: 2400