A Haraszthy Pincészetnek van két testvérpincéje is az Amerikai kontinensen. Az egyik a kiemelkedő minőségű Pinot Noir-jairól elhíresült Tantara pincészet Észak-Amerikában, Kaliforniában. A másik a Dél-Amerikai Malbec-termő Argentínában. Ez a hármasság írja le a legjobban a tulajdonos személyiségét. Az Argentínában született, Amerikában nevelkedett üzletember nagy szerelme a bor. Amikor Magyarországon járt 25 éve felismerte hazánk rendkívüli adottságait a borokból és azonnal ideköltözött, hogy pincészetet nyithasson. Azóta ide köti a felesége és 6 gyermekük is. Persze az argentin és kaliforniai borászattól sem tudott megválni, így minden látogató élvezheti a 3 ország borait Etyeken.
Tantara – Santa Barbara, California
A Tantara pincészet 1997 óta elkötelezetten termeszti a legkiválóbb Pinot Noirokat, Chardonnay-kat és Syrah-kat. A Santa Maria Völgyben (Santa Barbara megye) található pincészet dűlői nem kisebb nevű területeken vannak, mint a Dierberg, Solomon Hills, Sanford & Benedict, Rio Vista, Bien Nacido Talley Rincon, La Colline (Laetitia), Linday’s, Silacci, Pisoni, Garys’, Tondre és Brosseau. A minőség melletti elkötelezettség és a szigorú nyersanyag szelektálás következtében a pincészet termelési mennyisége igen alacsony.
Tantara Pinot Noir Santa Maria Valley 2008
Palackár
6 250 Ft
Kartonár (6 darab)
5 000 Ft
Sommelier
Intenzív rubin szín terrakotta szegéllyel. Áfonya és ribizli fogadnak, kerek, érett gyümölcsök. A háttérben cseresznye és egy kis szeder. Fűszerei: szerecsendió, vanília, kókusz és egy kis fahéj. Intenzív, ízében is kerek, rendkívül gyümölcsös. Szerkezete sűrű, koncentrált. Túlérett, töppedt, mazsolás jelleg. Kávé, narancshéj és keserű csoki árnyalja tovább a képet. Utóíze hosszú, fűszeres. Még nagyon fiatal, fejlődő állapotban van.
Chef
Szerkezete és koncentráltsága miatt bárányhoz, vagy nagyvadakhoz ajánljuk. Szarvasgerinc borókás mártásban sült céklával remek választás lehet.
Technikai Adatok
Fajta: Pinot Noir 100%
Szüret dátuma: 2008. szeptember
Savtartalom: 6,63 gr/lt.
Alkoholtartalom: 15,1 % vol.
Palo Alto – Mendoza, Argentina
Mendoza és a szőlőtermesztés iránti szenvedélyünkből született meg a családi üzemeltetésű Palo Alto pincészet. A mindössze néhány borfajtát előállító borászatunk igen nagy hangsúlyt fektet a minőségre és az argentín ízvilág kifejezésére.
Csak felső kategóriás borokat készítünk, melyekben a terroir jut fő szerephez, szemben a már sokak által ismert alacsony kategóriás Dél-Amerikai borokkal. Természeti adottságaink úgy, mint a magas tengerszint feletti területek és igen jó minőségű alluviális talajaink predesztinálják borászatunkat céljaink elérésére.
Palo Alto boraink megvásárolhatók a Veritas boltokban.
Palo Alto Sauvignon Blanc Reserve 2010
Palackár
3 240 Ft
Kartonár (6 darab)
2 592 Ft
Sommelier & Chef
Szín: Világos citromsárga szín ezüstös árnyalattal
Illat: Aromatikus, citrusokkal és trópusi gyümölcsökkel
Íz: Friss, hozza az illatban ígérteket,
mely jó testtel párosul. Nagyon frissítő, a savak jó egyensúlyt teremtenek, fajtajelleges
Alkohol tartalom: 13,50 % vol. (20° C)
Teljes savtartalom: 5,85 gr/lt
Maradék cukor: 2,20 gr/lt
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 – 14 °C
Fogyasztási javaslat: Remek kísérője tengeri ételeknek, grillezett halaknak és friss salátáknak
Technikai adatok
Szőlő fajta: 100% Sauvignon Blanc
Származási hely: Tupungato 1200 méter tengerszint feletti magasság, Mendoza – Argentína
Szőlőtermesztési adatok: Hordalékos talaj és csepegtetéses öntözés
Klíma: Száraz kontinentális, ideális kitettség a tökéletes érés érdekében
Szüret adatok: Kézi szüret kis ládákba február második felében, hozam:
11 tonna/ha
Feldolgozás módja: Bogyózás és zúzás. Technológia: enzimes kezelés. 19 napos erjesztés saválló acéltartályokban 14-16 oC-on
Érlelési mód: 2 hónap saválló acéltartályban
Palo Alto Pinot Noir Reserve 2008
Palackár
3 240 Ft
Kartonár (6 darab)
2 592 Ft
Sommelier & Chef
Szín: Ragyogó vörös
Illat: Árnyalatnyi nedves föld a fahordós érlelés után, gyümölcsös
Íz: Hosszan tartó íz a szájban. Kávés és gombás tónusok érezhetőek. Nagyon sokoldalú
Alkohol tartalom: 13,50 % vol. (20° C)
Teljes savtartalom: 4,80 gr/lt.
Maradék cukor: 1,90 gr/lt.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16 °C
Fogyasztási javaslat: Kóstolja meg roston sült narancsmártásos kacsamellel, vagy grillezett báránnyal
Technikai adatok
Szőlőfajta: 100% Pinot Noir
Származási hely: Tupungato 1200 méter tengerszint feletti magasság, Mendoza – Argentína
Szőlőtermesztési adatok: Hordalékos talaj és csepegtetéses öntözés
Klíma: Száraz kontinentális, ideális kitettség a tökéletes érés érdekében
Szüret adatok: Kézi szüret 15kg-os ládákba március második hetétől, hozam: 10 tonna/ha
Feldolgozás módja: Bogyózás és zúzás. Erjesztés előtti maceráció. 15 napos erjesztés saválló acéltartályban 25-29 °C. Természetes almasavbontás
Érlelési mód: 9 hónap francia és amerikai tölgyfa hordókban, 5 hónap palackban
Palo Alto Cabernet Sauvignon 2010
Palackár
1 630 Ft
Kartonár (6 darab)
1 304 Ft
Sommelier & Chef
Szín: Mély gránát
Illat: Aromatikus fűszernövények, bors és piros bogyós gyümölcsök
Íz: Érett, stukturált tanninok
Alkohol tartalom: 14,0 % vol. (20° C)
Teljes savtartalom: gr/lt.
Maradék cukor: gr/lt.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16 – 18 °C
Fogyasztási javaslat: Kóstolja meg sült báránnyal, gombás tésztával vagy rizottóval
Technikai adatok
Szőlő fajta: 100% Cabernet Sauvignon
Származási hely: Medrano, Mendoza – Argentína
Szőlőtermesztési adatok: Hordalékos talaj és csepegtetéses öntözés
Klíma: száraz kontinentális, ideális kitettség a tökéletes érés érdekében
Művelési mód: Két karos kordonos
Szüret adatok: Kézi szüret ládákba április 12. és 14. között, hozam: 12 tonna/ha
Feldolgozás módja: Bogyózás és zúzás Erjesztés előtti maceráció. 10 napos erjesztés saválló acéltartályban 25-29 °C Természetes almasavbontás
Érlelési mód: 6 hónap saválló acéltartályban
Palo Alto Malbec Oak 2010
Palackár
2 265 Ft
Kartonár (6 darab)
1 812 Ft
Sommelier & Chef
Szín: Mélyvörös szín lilás árnyalatokkal
Illat: Koncentrált, érett piros bogyós gyümölcsök kávéval és bőrös aromákkal a tölgyfának köszönhetően
Íz: Testes, gazdag érett tanninokkal
Alkohol tartalom: 13,50 % vol. (20° C)
Teljes savtartalom: 5,62 gr/lt.
Maradék cukor: 1,70 gr/lt.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16 – 18 °C
Fogyasztási javaslat: Félkemény sajtokkal, grillezett húsokkal
Technikai adatok
Szőlő fajta: 100% Malbec
Származási hely: Tupungato 1200 méter tengerszint feletti magasság, Mendoza – Argentína
Szőlőtermesztési adatok: Hordalékos talaj és csepegtetéses öntözés
Klíma: száraz kontinentális, ideális kitettség a tökéletes érés érdekében
Művelési mód: Két karos kordonos
Szüret adatok: Kézi szüret ládákba április első felében, hozam: 9 tonna/Ha
Feldolgozás módja: Bogyózás és zúzás. Erjesztés előtti maceráció. 15 napos erjesztés saválló acéltartályban 25-29 °C. Hosszú maceráció (32 nap). A teljes mennyiség 4 hónapig érlelődött másod töltésű francia (40%) és amerikai (60%) tölgyfa hordókban. 6 hónapos palackos érlelés
Palo Alto Malbec Reserve 2007
Palackár
3 240 Ft
Kartonár (6 darab)
2 592 Ft
Sommelier & Chef
Szín: Mélyvörös szín lilás árnyalatokkal
Illat: Érett piros bogyós gyümölcsök, tósztos jegyek köszönhetően az új fahordós érlelésnek
Íz: Testes, érett tanninokkal
Alkohol tartalom: 14,0 % vol. (20° C)
Teljes savtartalom: 5,17 gr/lt.
Maradék cukor: 1,95 gr/lt.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16 – 18 °C
Fogyasztási javaslat: Grillezett húsokkal, különösen báránnyal, félkemény sajtokkal, húsos tésztákkal
Technikai adatok
Szőlő fajta: 100% Malbec
Származási hely: Tupungato 1200 méter tengerszint feletti magasság, Mendoza – Argentína
Szőlőtermesztési adatok: Hordalékos talaj és csepegtetéses öntözés
Klíma: Száraz kontinentális, ideális kitettség a tökéletes érés érdekében
Művelési mód: Két karos kordonos
Szüret adatok: Kézi szüret ládákba április első hetében, hozam: 9 tonna/ha
Feldolgozás módja: Bogyózás és zúzás. Erjesztés előtti maceráció. 15 napos erjesztés saválló acéltartályban 25-29 °C. Természetes almasavbontás
Érlelési mód: 9 hónap francia és amerikai tölgyfa hordókban, 6 hónap palackban
Palo Alto Cabernet Sauvignon Reserve 2007
Palackár
3 240 Ft
Kartonár (6 darab)
2 592 Ft
Sommelier & Chef
Szín: Intenzív, mély bíbor
Illat: Érett piros és fekete bogyós gyümölcsök, fekete és zöld bors, csokoládés jegyek és kávé
Íz: Elegáns és erőteljes. Betölti a szájat hosszú és sokrétű utóízt hagyva maga után. Újfahordós érlelése egészíti ki eleganciáját, de nem takarja el gyümölcseit
Alkohol tartalom: 14 % vol. (20° C)
Teljes savtartalom: 5,20 gr/lt.
Maradék cukor: 1,87 gr/lt.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16 – 18 °C
Fogyasztási javaslat: Kóstolja meg fűszeres szószokkal tálalt kecskehússal
Technikai Adatok
Szőlő fajta: 100% Cabernet Sauvignon
Származási hely: Tupungato 1200 méter tengerszint feletti magasság, Mendoza – Argentína
Szőlőtermesztési adatok: Hordalékos talaj és csepegtetéses öntözés
Klíma: Száraz kontinentális, ideális kitettség a tökéletes érés érdekében
Szüret adatok: Kézi szüret ládákba április 12-től, hozam: 9 tonna/ha
Feldolgozás módja: Bogyózás és zúzás. Erjesztés előtti maceráció. 15 napos erjesztés saválló acéltartályban 25-29 °C. Természetes almasavbontás
Érlelési mód: 9 hónap francia és amerikai tölgyfa hordókban, 6 hónap palackban